LVI-suunnitelmat

Tämä on nyt tällaista malttamatonta odotusta, kun elementtitoimitus on tulossa YLIHUOMENNA. Raksalla on kaikki valmiina. Säätiedotuksia tutkitaan vähän väliä. Hiekoitushiekkaa on viety tontille massiiviset määrät, että mäki saadaan tarvittaessa hiekoitettua.

Olisihan se nimittäin kiva, että elementit eivät jäisi mäen alapäähän 😊

Odotellessa olemme vielä hieman viimeistelleet LVI-suunnitelmia, joihin tuli mietittyä vielä hiukan muutoksia.

Meille tulee Unidrainin seinän viereen asennettavat lattiakaivot joka paikkaan, koska en todellakaan halua 10x10 cm lattialaattoja, vaan mahdollisimmat isot laatat. Muutenkaan se vanhanaikainen "reikä keskellä lattiaa" -kaivo ei miellytä silmää.

Kuva: Unidrain

Aluksi mietimme, että saunan ja ph:n väliin tulisi vain lasiseinä, joka olisi auki alta. Tällöin ei laitettaisi saunaan kaivoa ollenkaan, vaan kaadettaisiin sieltä lattia ph:n puolelle, jossa puolestaan koko lattiassa on yksisuuntainen kaato Unidraineihin. Puoliso kuitenkin jotenkin karsastaa sitä lasiseinää, joten siihen varmaankin tulee alaosaan kiinteä seinä. Piirrettiin siis vielä saunaankin yksi Unidrain.

Pesuhuoneeseen on tulossa myös sellainen moderni "munankuoriamme" ja sen viemäröintiä mietittiin hartaasti. Sehän niinsanotusti makaa maassa ilman jalkoja ja ammeen pohjassa on vain reikä ja venttiili. Jos siihen reiän alle laittaa lattiakaivon, niin sitä ei saa ikinä putsattua. Jos taas siitä reiästä laittaa lattian alla menemään ohuen putken Unidrainin sivuliitokseen asti niin amme luultavasti tyhjentää ikuisuuden. Lopulta päädyttiin siihen, että ammeen viereen tulisi lattiaan se ruma peruskaivo (jonnekin missä se näkyy mahd.vähän) ja siihen menisi sivuliitokseen mahd. 50 mm putki. Tämä täytyy kyllä vielä täsmentää ja jutella jonkun ammeiden jälleenmyyjän kanssa.

Selvennykseksi kuva alakerrasta, jossa s+ph ja khh
Kodinhoitohuone meillä on L:n muotoinen ja pesuallas + pesukoneet ovat ns. "ällän sakarassa". Tästä mietittiin, että laitetaan Unidrain sinne sakaran päähän ja kaadetaan yksisuuntaisesti kaivoa kohti ainoastaan ko. sakara ja toinen osa jää nollakaadolle.

Yläkerran kylpyhuoneen osalta tuli pettymys: olin haaveillut sinne Unidrainin minimalistista GlassLine-suihkunurkkausta, mutta se ei korkeuden osalta mahdu! Huoneen katto jyrkkeneekin paljon enemmän kuin olin itse ymmärtänyt. Unidrain sinne kuitenkin tulee, mutta suihkuseinä-asian joutuu miettimään ihan uusiksi. Voi olla että mitään valmista ratkaisua ei niillä mitoilla edes löydy, vaan joudun miettimään jotain ihan muuta.

Kommentit

Suositut tekstit